Zilverbron

30 januari 2016

Welkom bij uitgeverij Zilverbron

 

Zilverbron is een dochteronderneming van Uitgeverij Zilverspoor en opgericht om nieuw Nederlands talent een kans te geven hun verhalen een publiek te laten vinden. Ook richt Zilverbron zich op bijzondere verhalen, verhalen die bij geen andere uitgever een plekje kunnen vinden, verhalen in een nichemarkt. Tevens hebben auteurs bij Zilverbron de kans door te groeien naar de moederuitgeverij Zilverspoor.

Dat debutanten niet onder hoeven te doen voor gevestigde auteurs blijkt wel uit de successen die zijn geboekt door uitgaven uit het Zilverbronfonds. In 2014 hebben we een 2e plaats behaald bij de Hebban Fantasy Awards met ‘Aiya’s strijd’ van Zilverbronauteur Jolien Tonnon. Bij dezelfde awards behaalden auteurs Kelly van der Laan en Liane Baltus ook toptien noteringen.

In het huidige klimaat is de kans vrijwel nihil om bij gerenommeerde uitgeverijen een plek te vinden. Veelal richten zij zich op het uitbrengen van vertaald werk. Hierdoor worden debutanten bijna gedwongen om bij een P.o.d. uitgeverij aan te kloppen of om het moeilijke traject van selfpublishing in te gaan. Hierdoor zien wij toch boeken met veel potentie niet het verdiende publiek krijgen.

Vandaar dat Zilverbron opgericht is. Zodat getalenteerde debutanten en auteurs wél onder intensieve redactionele begeleiding en met een organisatie achter zich het publiek kunnen bereiken dat ze verdienen.

Hierbij worden ze bij elke stap van het proces ondersteund door professionele redacteuren en vormgevers, die niet alleen de redactie, vormgeving en promotie verzorgt voor Zilverbron, maar ook voor Zilverspoor.

‘Samen staan we sterk!’ Dat is erg van toepassing op uitgeverij Zilverbron. Wij geloven erin dat door veel samen te doen en door positief te denken, wij uiteindelijk het beste uit ieder naar boven kunnen halen. Niet voor niets wordt er steevast door onze auteurs gesproken over de ‘Zilverfamilie’.

Geen reacties