Valérie Reijers

5 april 2016

860004e573-auteurs-Valérie ReijersZilverbron boeken:
De negen stenen

Genre:
● Fantasy

Over Valérie

Vanaf de dag dat Valérie Reijers (1989) leerde lezen, maakte ze haar ouders gek door alles wat ze maar in handen kreeg te verslinden: boeken, strips, kranten, zelfs tandpastatubes of hagelslagverpakkingen waren niet veilig voor haar. Als kind beleefde ze avonturen en verhalen, struinend met vriendjes over het platteland van Zeeuws Vlaanderen en later, als puber, besloot ze die verhalen op te schrijven. Eén van die verhalen heeft ze weer teruggevonden en uiteindelijk jaren later alsnog afgeschreven.

Inmiddels is Valérie bezig met haar promotieonderzoek in de ecologie, waar een groot deel van haar interesse ligt in de invloed van verstoringen op het functioneren van een ecosysteem. Mensen hebben namelijk de neiging om alles maar onder controle te willen hebben, terwijl we de natuur ons uiteindelijk leert dat verstoringen en dynamiek belangrijk zijn om te overleven! Dit conflict tussen mens en natuur probeert ze ook in haar schrijfwerk naar voren te laten komen.

Over De negen Stenen

In de negen Stenen volgen we Noëmie, een jong meisje, dat worstelt met haar identiteit. Opgegroeid bij de dieven- en moordenaarsgilde heeft Noëmie al op jonge leeftijd geleerd te overleven in een harde wereld. De beste manier om te overleven is door jezelf te verschuilen achter een muur. Een muur van onverschilligheid en woede, dan kan niets je ooit deren.

Alleen wat doe je nu wanneer de fundamenten van die muur beginnen te breken? Hoe krijgt ze het ooit voor elkaar mensen te vertrouwen als ze haar ook constant pijn lijken te doen? En hoe kan ze het vertrouwen van anderen winnen als een deel van haar die mensen wil verscheuren?

Noëmie worstelt. Met haar omgeving, maar vooral ook met zichzelf. Want een meisje met haar verleden en duistere krachten, dat kan toch niet anders dan slecht aflopen?

 

 

Geen reacties