Lisanne Ortsen

10 februari 2016

Lisanne OrtsenZilverbron boek:
De vlucht

Genre:
● Young Adult, roman

Media:
Website van Lisanne

 

 

 

Over Lisanne Ortsen

Lisanne Ortsen is geboren en getogen in het kleine dorpje Doornenburg en woont momenteel in Bemmel. Naast schrijven volgt Lisanne de deeltijdopleiding HAVO.

Sinds de basisschool schrijft ze al verhalen en vanaf de middelbare school droomt ze ervan schrijfster te worden. Ze heeft een levendige fantasie en vindt het heerlijk dat op papier te zetten.

In maart debuteerde ze met haar verhaal Twee gezichten in de bundel ‘Niets is wat het lijkt’ die twee lovende recensies van schrijvers Marelle Boersma en Thomas Heerma van Voss ontving.

De vlucht is haar debuutroman en u zult in de toekomst nog meer van haar blijven horen.

 

Over De vlucht

De vlucht vertelt een spannend verhaal waar haat en liefde dicht bij elkaar staan. Geestelijke verwaarlozing, onverwacht verlangen en verrassende wendingen spelen de hoofdthema’s in dit boek.

De 17-jarige Noa woont met haar ouders en zusje op een vervallen boerderij en het verhaal speelt zich af in de jaren zestig. Noa heeft het niet makkelijk thuis en dat komt door haar alcoholistische vader.

Als ze met haar geliefde Albert naar Amerika vertrekt, slaat het noodlot toe: het vliegtuig stort neer dicht bij de kust van New York. Albert overleeft het ongeluk en wacht vol hoop tot Noa gevonden wordt, maar tevergeefs. Hij gaat met een gebroken hart terug naar Nederland. Zal hij Noa ooit terug zien en zo ja, wat voor gevolgen brengt dat met zich mee?

Geen reacties