Jolien Tonnen

5 april 2016

SAMSUNGZilverbron boek:
Aiya’s strijd

Genre:
● Fantasy / psychologische thriller

Media:
Jolien op Facebook

 

 

 

Over Jolien

Jolien Tonnon (1980) studeerde af in culturele antropologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna deed ze een dansopleiding, behaalde een diploma als levenscoach en flirtte met de kunstacademie. In haar vrije tijd is ze veel in de bossen te vinden waar ze hardloopt en haar fantasie de ruimte geeft. Ze danst nog steeds, maar alleen als hobby. Verder speelt ze RPG’s, leest en schrijft. Juist door de opleiding tot levenscoach besloot ze zich volledig te gaan richten op haar grootste passie; schrijven.
Schrijven biedt haar een mogelijkheid op een andere manier naar de wereld te kijken, het opent deuren naar imaginaire werelden die anders gesloten zouden blijven. Al vroeg werd Jolien gefascineerd door het (on)vermogen van de menselijke geest en door verhalen over vreemde maatschappijvormen, zoals in de boeken van Sir Thomas More, Aldous Huxley en George Orwell. Toch zou het nog tot haar studententijd duren voordat ze met fantasy in aanraking kwam. Een genre dat haar sindsdien niet meer heeft losgelaten.
Tijdens haar studie verbleef ze korte tijd bij een inheemse bevolking in Zuid Amerika waar ze de strijd tegen de, in hun ogen, onderdrukkende overheid van dichtbij meemaakte. Terwijl ze zich steeds meer verbonden voelde met mensen waar ze bij woonde groeiden haar twijfels over de manier waarop zij hun strijd voerden. Deze strijd, en het loyaliteitsconflict dat dit bij haar teweegbracht, inspireerde haar indirect tot het schrijven Aiya’s strijd. Hiermee behaalde ze de longlist van de Luitingh fantasy manuscriptenwedstrijd 2013. In de eerste helft van 2014 zal haar debuut bij Zilverbron verschijnen.

Over Aiya’s strijd:

Aiya is opgegroeid bij de rebellen en getraind voor de strijd tegen de wrede overheerser, grootheer Vicor. Als zijn leger haar geliefde voor haar ogen doodt zweert ze wraak.
Die kans wordt haar geboden als ze van de rebellen de opdracht krijgt aan het hof van de grootheer te infiltreren om zijn aanvalsplannen te achterhalen. Zo komt ze eerder dan ze had gehoopt heel dicht bij haar eigen missie; haar geliefde wreken. Maar voor ze haar wraak kan uitvoeren wordt ze ontmaskerd en dan blijkt niets te zijn zoals ze dacht.
Kan ze haar eed van wraak nog wel volbrengen, nu de twijfel zich aan haar opdringt of ze wel aan de goede kant vecht?

Geen reacties