J. Sharpe

4 april 2016

01b22884f2-auteurs-A_JSharpeZilverbron boek:
Het web van Senora

 Genre:
● Thriller

Media:
Website van J. Sharpe
J. Sharpe op Facebook
J. Sharpe op twitter

 

 

Over J. Sharpe

J. Sharpe – pseudoniem van Joris van Leeuwen(1986) – heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasy boeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch realistische) verhalen geschreven.
Zijn werk wordt regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.
Hij begon met schrijven toen hij acht jaar was. Hij woonde twee jaar op het Portugese eiland Madeira en was een fanatieke lezer. Al snel was hij echter door zijn Nederlandse leesvoer heen en besloot hij zelf te gaan schrijven
Naast schrijven is Joris jarenlang banketbakker geweest en heeft hij in binnen en buitenland voor verschillende bakkerijen gewerkt. Momenteel is hij, naast schrijver, tevens rijinstructeur, gitaarleraar en muzikant.
Hij staat erom bekend verschillende genres met elkaar te mixen. Zijn thrillers bevatten bijvoorbeeld vaak horror, sci-fi of fantasy elementen en andersom.
In 2011 was hij jurylid voor The Pure Thrillers Award.

Sinds 2014 is J.Sharpe onderdeel van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige misdaadauteurs)

Zijn boek Gebroken geheugen was genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs 2016, voor het beste boek van het afgelopen jaar.

Over Het Web van Sonora

Het Web van Sonora is een volledig gereviseerde en geredigeerde uitgave van zijn eerdere roman ‘Gevaarlijk Spel’, die onder de naam Joris van Leeuwen verscheen. Het originele manuscript wordt verder uitgewerkt en de personages verder uitgediept, waarbij subplots verder uitgewerkt worden en enkele nieuwe personages toegevoegd worden.

Op deze manier wordt deze toch al goed ontvangen roman verder romhoog getild naar het niveau dat hij onder J. Sharpe bereikt heeft met zijn Territoria-tweeluik.

 

Geen reacties