Hans Rek

5 april 2016

594a28292f-auteurs-Hans-Rek-webZilverbron boek:
Veel liefs…

Genre:
● Fantasy, humor

 

 

 

 

Over Hans

In 2004 leerden Hans Rek (1971) en Marieke Plaisier (1981) elkaar kennen op een fantasy festival. Zij werden vrienden en begonnen in 2006 aan het schrijven van een brievenreeks die uiteindelijk resulteerde in een “ fantastische” briefroman.
Hans die al zijn hele leven geïnteresseerd is in fantasy en als entertainer al een boekje genaamd Zo! schreef over zijn alter ego Johannes de Nar, besloot tot het schrijven van de eerste brief.
Marieke schreef tijdens haar studie culturele en maatschappelijke vorming een scriptie over fantasy en hoe dit op een creatieve manier het leven een positieve draai kan geven. Zij was meteen enthousiast en schreef gelijk een brief terug.

Over ploerken en groenpoedersoep:

Mergilda en Hendrikus wonen in Sloegara.
Ze proberen het hoofd boven water te houden door allerlei klusjes aan te nemen.
Hierdoor zijn ze vaak op reis en houden zij contact met elkaar doormiddel van brieven die o.a. per postduif en springkikker aan elkaar verzonden worden .
Een van de opdracht is het leveren van een pakje voor Boem enco. Zal dit pakje zijn bestemming bereiken? En wat zit er eigenlijk in dit pakje? En wat hebben de Duartanen daar mee te maken?
Natuurlijk is de ploerk erg belangrijk voor het lunaire oogstfeest, maar wat is eigenlijk een ploerk?
Weten Mergilda en Hendrikus trouw aan elkaar te blijven of gooit Mw Fitoea roet in het eten.

Hoe zit het met Simon en Hysolda? Wie is Iegel?

Mergilda en Hendrikus proberen vooral thuis te komen om daar de boel op orde te krijgen en dat is nog niet zou makkelijk in een wereld vol Ogers, Orken en Trollen om nog maar te zwijgen van de bureaucratie.

“Van Ploerken en Groenpoedersoep” is een komische fantasy briefroman, uniek in zijn soort.

 

 

Geen reacties