Corina Onderstijn

5 april 2016

0c07d4e50e-auteurs-Corina OnderstijnZilverbron boek:
Vanbinnen en vanbuiten

 Genre:
● Magisch Realisme

 

 

 

 

 

Over Corina

Corina Onderstijn (1981) is evenveel dagdromer als aanpakker. Ze werkt zowel in de sector natuur en milieu als bij comedygroep Stranger Things Have Happened. Eerder woonde ze een tijd in Indonesië, waar haar moeder vandaan komt.

Schrijven is Corina’s uitlaatklep. De afgelopen jaren behaalde ze goede resultaten bij verschillende schrijfwedstrijden, waaronder twee keer een tweede prijs bij verhalenwedstrijd Fantastels met de verhalen ‘Schaduwballet’ en ‘Zoete Val’ (2011 en 2013).

Van binnen en van buiten

Nomi heeft het allemaal: een appartement in Amsterdam-West, een lieve familie, een baan als conflictbemiddelaar bij een internationaal consultancybureau, beestjes in haar hoofd die haar vertellen hoe de wereld werkt en haar grote liefde Fos, met wie ze een relatie in hotelkamers heeft.

Na een nacht stappen belandt ze in het stadje binnen in haar hoofd. Het is een plek waar niets werkt zoals het hoort te werken, gevoelens als vruchten aan bomen hangen, een reptielenbrein als orakel wordt vereerd, ballenbakken prima plekken zijn om dutjes te doen en herinneringen worden bewaakt door een monsterlijke Databees.

Met behulp van de beestjes vindt Nomi haar weg terug naar de werkelijkheid, om zich daar te realiseren hoe haar perfecte leven is ontwricht. Gelukkig wordt ze opgevangen door haar zoesje Biek, een jongerenwerker met een voorliefde voor tjap tjoy eten, praten zonder reden en rondrijden in haar koekblik van een auto. Onder haar zorg moet Nomi leren toegeven wat er mis ging.

 

Geen reacties