Cato Frederiks

5 april 2016

97644e09a8-auteurs-Cato-Frederiks_webZilverbron boek:
De halsketting

 Genre:
● Fantasy, historisch, young adult

Media:

Cato op Facebook

 

 

 

Over Cato

‘Ga toch eens buitenspelen!’ zei de moeder van Cato Frederiks (1996) vroeger regelmatig. Cato ging dan naar buiten. Met haar boek. Om daar verder te lezen. Ze verslindt boeken vanaf het moment dat ze naar de basisschool ging en is later ook gaan schrijven. Ze begon met korte verhaaltjes. Kleine opdrachten van school. Daarna kreeg ze de smaak te pakken. Vanaf de middelbare school wonnen de verhalen aan lengte en in de bovenbouw van het VWO voltooide ze haar eerste, echte boek.

Buiten school traint Cato bij een jeugdcircus, waar ze ook les geeft. Cato is nog steeds een fervent lezer, van fantasy tot historische romans. Na haar VWO wil zij een studie gaan doen in de richting van psychologie of biologie.

Over De halsketting:

In “de Halsketting” staat de eenentwintigste-eeuwse Lara voor een bijzondere queeste. Met behulp van de halsketting die ze krijgt voor haar zestiende verjaardag, reist ze af naar de middeleeuwen. Haar ouders zijn hier lang geleden vervloekt en zij is de enige die deze vloek op kan lossen, de schade kan herstellen. Als zij hier niet in slaagt, zal ze niet terug kunnen keren naar huis.

Geen reacties